Skip to main content

Waar Relaxing massage zich richt op het geven van een  ontspannende massage, is een Deep Tissue Massage meer gecentreerd rond het idee om vaste spieren los te maken.

Net als de Zweedse massage, maak Deep Tissue Massage gebruikt van massageolie  en worden zelfs vergelijkbare technieken gebruikt. Maar waar het diepe weefsel verschilt, is de hoeveelheid druk die de massagetherapeut levert.

De druk van een Deep Tissue Massage is intenser dan de basis Relaxing Massage. Een Deep Tissue massage maakt gebruik van de handen en onderarmen van de therapeut om een ​​stevigere druk uit te oefenen om te helpen focussen op de behoeften van de cliënt.

Deze massage wordt in een langzamer tempo gegeven en de therapeut zal stoppen en blijven hangen op gebieden die meer aandacht nodig hebben.

De focus ligt op het verlichten van strakke en beperkte spieren door zich te richten op de vezels, pezen en knopen van de spier om de spanning los te laten. De focus van deze massage is om niet alleen het oppervlakkige niveau aan te pakken, maar ook het diepere niveau, vandaar de naam “Deep Tissue Massage”.

Deep Tissue Massage kan ook wat ongemak veroorzaken. Ongemak is hier goed, pijn niet, spreek alstublieft en informeer uw massagetherapeut als de druk te veel voor u wordt.

Het is normaal om een ​​dag of twee een beetje pijn te hebben na een Deep Tissue Massage door de massage die afvalstoffen uit de spieren vrijmaakt. Drink veel water na uw sessie om de pijn die u de volgende dag kunt ervaren te verminderen.