Skip to main content

Wat is een zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage is een zachte massage die gericht is op je zwangere lichaam. Dat betekent dat de masseur minder stevig masseert. De drukpunten worden vermeden die in verbinding staan met je baarmoeder. Door het stimuleren van bepaalde drukpunten zou namelijk de baarmoeder kunnen samentrekken.

Tijdens een zwangerschapsmassage vermijdt de masseur je buik. Het masseren van de buik kan tijdens je zwangerschap gevoelig zijn. Wel besteedt hij extra aandacht aan je benen. Die kunnen tijdens je zwangerschap sneller vermoeid raken en vocht vasthouden. Oedeem of zwelling van de gewrichten tijdens de zwangerschap, wordt vaak veroorzaakt door verminderde bloedsomloop en verhoogde druk op de grote bloedvaten door de zware baarmoeder. Daarom is zwangerschapsmassage zeer aangeraden om deze klachten te verminderen.

Wat zijn de voordelen?

Een zwangerschapsmassage helpt je te ontspannen en je lichamelijke klachten te verminderen. Massagebehandelingen is een krachtig hulpmiddel om stress, angst, pijn en depressie te verlichten. De belangrijkste voordelen van massage tijdens de zwangerschap zijn: verminderde stress, rug- en beenpijn, depressie en angst; verhoogde immuunrespons; hoger geboortegewicht van de foetus en verminderd risico op vroeggeboorte. Daarnaast zijn er ook andere voordelen zoals;

 • Betere slaap
 • Ontspanning
 • Verbeterde bloedcirculatie
 • Verlichting bij spataderen
 • Versterkt immuunsysteem
 • Je houdt minder vocht vast
 • Lekker in je vel
 • Afvalstoffen sneller kwijt

Contra- indicaties

 • Hoge bloeddruk
 • Hartklachten
 • Trombose
 • Eerste drie maanden van je zwangerschap is massage afgeraden!

Psychosociale stress en depressie behoren tot de belangrijkste risicofactoren tijdens de zwangerschap, die een negatieve invloed kunnen hebben op de gezondheid van de moeder en op de ontwikkeling en groei van de foetus.

Ervaring van de klanten

"Ik vind de zwangerschapsmassage hemels, ik merk dat ik er super ontspannen van raak, wat soms dagen erna nog voelbaar is. Bij mij zitten vaak mijn spieren rondom nek en schouders vast en die worden echt goed los gemasseerd. Dat kan gevoelig tot pijnlijk zijn maar het fijne is dat dat ik stapjes gebeurd, even een moment de schouder en dan weer een zachte massage van de onderrug bijvoorbeeld. Ik had bij de eerste massage dat alles vastzat en toen ik voor de derde keer terugkwam was er veel minder massage nodig om het soepel te krijgen. Verder letten ze goed op de handdoeken en dekens of dat allemaal nog goed ligt zodat je het niet koud krijgt. En je ligt op je zij met een groot kussen om comfortabel te liggen. Ik ben nu 25 weken zwanger en zal binnenkort vaker gaan want het is voor mij echt een deel van self-care geworden! Dankjewel The Senze team voor de fijne behandeling telkens weer!"

"Ik vond het een prettige massage. Voordat we de ruimte in gingen werd er uitgelegd dat het een ontspannen massage werd. Ik kon op mijn zij op de tafel gaan liggen en er was een kussen waar ik goed op kon steunen met mijn buik ( 34 weken zwanger) en werd er meerdere malen gevraagd of het een prettige houding was. Ik heb echt genoten van de massage! Kortom, erg genoten ervan en voor herhaling vatbaar."

"Ik heb vandaag de duo massage ervaren, voor mij was de zwangerschapsmassage en ik kon er niet blijer mee zijn! Het personeel was erg zorgzaam en behulpzaam, de sfeer was geweldig en zeer ontspannend! Ik kan niet wachten tot ik mijn volgende afspraak boek."